Waterpolo Nieuws

Op dit moment werken we met 3 indelers. Dat betekent dat een indeler die een rooster in elkaar heeft gezet de zorg heeft voor dat weekend. Dat betekent alle mails m.b.t. dit weekend behandelen en evt. wijzigingen van de competitieleider verwerken e.d.. Als dit weekend daadwerkelijk loopt, moet de indeler alweer aan z’n volgende weekend dat hij / zij “dienst “ heeft beginnen om het rooster weer in elkaar te puzzelen.

Dit is dus een 3 wekelijkse rotatie, die een zware belasting is op de “vrijwillige” inzet en tijd van deze indelers.

 

Vele handen maken licht werk, luidt het gezegde en dus zijn we dringend op zoek naar een aantal Indelers of Assistent-Indelers.

 

Wat houdt dat indelen nu precies in? :

 

·        Zodra de 28 dagen grens voor elk weekend is bereikt wordt een lijst uitgedraaid met de beschikbare SR’s voor dat weekend. Dit op basis van hetgeen de SR’s zelf hebben aangegeven via hun portaal.

 

·        Het wedstrijd-programma oftewel rooster per zwembad wordt eveneens in Excel uitgedraaid.

 

·        Nu begint de puzzel, waarbij eerst wordt gekeken naar de SR’s met een koppeling (zelf spelen, coachen, enz..) Deze worden ingedeeld in het bad waar ze UIT spelen of zoveel mogelijk in de buurt of zoveel mogelijk op route naar hun wedstrijd toe. Daarna worden de rest van de SR’s ingedeeld op basis van benodigd niveau voor de wedstrijden, reisafstand, beperking in tijd, enz.  Eén voor één worden de wedstrijden zo ingedeeld. Een tijdrovende klus, maar als je dit eenmaal een keer gedaan hebt steeds gemakkelijker. Het maakt niet uit of je dit op één dag doet of dat je elke avond een aantal indelingen doet, zolang er eind van de week maar een gevuld rooster staat dat kan worden ingevoerd. Op deze manier weet elke SR, minimaal 3 weken van te voren waar hij / zij moet fluiten.

 

·        De rest is nazorg op evt. gaten en overnameverzoeken (al is dit in basis eerst de verantwoordelijkheid van de SR zelf die bij nader inzien toch moet afzeggen) en beantwoorden van mails m.b.t. dat weekend.

 

·        Opvang telefoontjes van calamiteiten-meldingen. Overmacht, familieomstandigheden, Ziekte, pech onderweg, waarvoor je dan mogelijk nog een oplossing kunt bedenken of in elk geval de betrokken partijen kunt informeren.

 

·        Op de achtergrond wordt gewerkt aan een automatiserings oplossing waarbij het systeem op basis van de gewenste parameters een indelingsvoorstel kan genereren. Dat scheelt 75% van het werk en slechts een controle of kleine aanpassingen zijn dan nodig om onvolkomenheden eruit te filteren. Wanneer? Liever gisteren, dan morgen….

 

We zijn dus op zoek naar mensen die een paar uurtjes per rooster willen steken in deze mooie puzzel en de uitdaging aan durven gaan! Als we bijv. met 6 indelers zijn betekent dat je nog maar 1x in de 6 weken een rooster hoeft te maken! Over een heel seizoen zijn dat hooguit 5 roosters/weekend. En als je mazzel hebt is dit nog een vakantie of inhaalweekend ook waarin zeer weinig wedstrijden staan gepland. Dan ben je in half uurtje klaar!!!! :-)

 

Kom op en vergeet alle argumenten om het niet te doen en meld je aan!!! Weet je nog iemand? Nog beter!

Dus langdurig geblesseerd, gepensioneerd of gewoon nog wel wat tijd over? Blijf betrokken in deze mooie sport en draag je steentje bij aan het spelplezier van honderden mede waterpoloërs in deze regio!

 

Met vriendelijke groet,

 

Henny den Dekker, Gido Roelofs, Natasha Hennis

 

085 06 06 489

 

KNZB Mw

Het nieuwe seizoen 2019-2002 is begonnen! Lees hieronder de nieuwe waterpolo-nieuwsbrief met het laatste nieuws! Wil je contact opnemen stuur dan een bericht aan de waterpolosecretaris Truus Veendrick

Klik op deze link voor het nieuwe competitierooster! LET OP! Er kunnen nog wijzigingen komen.

Zaterdag 9 februari jl. speelde het jongensteam van ZC De Vuursche hun 16e wedstrijd van dit seizoen. Met bijna een compleet team vertrokken zij naar zwembad Dijnselburg in Zeist; alleen Calvin Blüemink was niet aanwezig, en de coach werd voor een keer ingevallen door Bas Mostert.
Om aansluiting te blijven vinden bij de top 3 moest De Vuusche winnen.

Rick Kroesbergen startte als keeper in de basis. Vlad Dobriakov zwom voor De Vuursche voor de bal. De score werd geopend door Logan Bouwmeester en na een scherpe voorzet van Bryan van Loon scoorde Axel van den Berg de tweede. Na nog twee doelpunten van Bryan kwam ook de tegenpartij van de nul af: 1-4.
Door een overtreding van Zwemclub Zeist kreeg De Vuursche een 5-meter bal mee: Noah Kok scoorde feilloos. Logan en Ivar Visser kregen de bal ook weer in het net. Tussenstand 2-7.

De Vuursche speelde rustig en goed samen. Jasper Zahradnik gaf een perfecte voorzet die door Bryan in de kruising gevolleyd werd. Oefening baart dus kunst! Maar ook de tegenpartij kon dit kunstje, zelfs twee keer: 4-8. Bryan eindigde de score in het derde kwart: 4-9.

Keeper Lars de Vlieger die in de tweede helft zijn opwachting had gemaakt, wist met prima reddingen de mooie voorsprong van De Vuursche te behouden.
Bryan en Logan vergrootten die voorsprong en hoewel de Zeistenaren nog een keer scoorden werd de wedstrijd met winst voor De Vuursche afgesloten. Eindstand 5-12.

Hiermee verstevigde het jongensteam hun vierde positie in de competitie. Met nog 6 wedstrijden te gaan, lijkt brons nog haalbaar.

De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten en wordt 9 maart a.s. uit in De Meern gespeeld.

Tekst bij foto: Logan Bouwmeester scoort voor De Vuursche

Op zaterdag 26 januari speelden de jongens van onder de 17 van De Vuursche tegen ZPCW in Woerden (Batensteinbad). De teams bleken in het verleden al aan elkaar gewaagd te zijn: De Vuursche staat op plaats 5 in het klassement, en Woerden op plaats 7. De vorige wedstrijd tegen dit team eindigde in een gelijkspel, dus De Vuursche wist dat het een zware klus zou worden om hier de punten weg te slepen.

Het team van Woerden bleek maar 1 wisselspeler te hebben, wat in waterpololand weinig is. De Vuursche werd gecoacht door Arjan omdat de vaste coach Jeroen verhinderd was. Arjan had zich passend gekleed in een geruite bermuda, wat gezien de temperatuur in het bad een verstandige keus bleek.

In het eerste padje opende De Vuursche voortvarend: midvoor Logan scoorde vrij snel, en binnen twee minuten stond het 0-3 voor De Vuursche. Maar Woerden liet dat niet op zich zitten: ze profiteerden goed van een man-meer-situatie; vervolgens hobbelde de bal wat sukkelig in het doel van De Vuursche en met nog 4 seconden op de teller werd er nogmaals gescoord. Het eerste padje eindigde in 3-3.

Het tweede padje was spannend: beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde letterlijk en figuurlijk van de ene helft van het bad naar de andere. De midvoor werd stevig verdedigd waardoor De Vuursche moeilijk tot scoren kwam, maar uiteindelijk lukte dat nog een keer. Tussenstand werd daarmee 3-4.

Het derde padje was wederom pittig voor De Vuursche. De keeper wist meerdere malen de bal voortreffelijk uit het goal te houden maar kon niet verhinderen dat het toch 4-4 werd. De Vuursche zette alles op alles en wist toch tweemaal te scoren. Tussenstand derde partje dus 4-6.

Woerden bleef echter knokken en gaf zich niet gewonnen. De Vuursche wist er 4-7 van te maken maar kon niet verslappen want al snel volgde een tegendoelpunt waarmee het op 5-7 kwam. De keeper van Woerden haalde daarop een mooie stunt uit: hij scoorde vanaf zijn eigen doel rechtstreeks in het doel van De Vuursche en maakte zo 6-7. De temperatuur in het bad liep zo mogelijk nog verder op want Woerden rook nu de gelijkmaker, maar De Vuursche kon de voorsprong vasthouden waarmee de wedstrijd eindigde in 6-7. Het publiek kon tevreden zijn want de wedstrijd bleef spannend tot het einde, en het team van De Vuursche kon tevreden zijn met het behaalde resultaat!

Doelpunten van: Logan (4x), Bryan (2x), Jasper