Waterpolo Nieuws

Afgelopen zaterdag speelde de nog ongeslagen Vuursche ploeg in Nieuwegein tegen Aquarijn.

Aquarijn stond onderaan met 0 punten, maar toonde zich een lastige tegenstander. Al zeer snel opende Axel van den Berg de score. Logan Bouwmeester volgde zijn voorbeeld en maakte 0-2. De Baarnsche ploeg ging door en Axel van de Berg maakte er nog 2, Waardoor het 1e part met 0-4 werd afgesloten.

In het 2e part nog geen vuiltje aan de lucht, keeper Rick Kroesbergen stond zijn mannetje. Ivar Visser, Noah Kok en Jasper Zahradnik verdedigde goed en zorgde voor de juiste aanvoer naar voren. Aquarijn scoorde, maar Logan Bouwmeester deed direct wat terug 1-5. De ploeg uit Nieuwegein kwam beter in de wedstrijd wat resulteerde in 2-5. Bryan van Loon bracht het verschil weer naar 4 (2-6) en hiermee werd de 2e periode afgesloten.

In het 3e part kwam Lars de Vlieger onder de lat. De Vuursche dacht dat de winst al binnen was, waardoor de concentratie verslapte. Dit resulteerde in 2 treffers voor Aquarijn (4-6). Logan Bouwmeester gaf de ploeg met zijn treffer (4-7) lucht, echter niet voor lang. In de laatste minuut van deze periode kwam Aquarijn nog twee keer tot scoren (6-7).

Coach Gert-Jan van Baaren pepte zijn ploeg in de pauze op. Dit leek te helpen, want Bryan van Loon scoorde 6-8. Vlad Dobriakov speelde een prima pot, maar kon de aansluit treffer van Aquarijn niet voorkomen (7-8). Calvin Bluemink maakte na blessure leed zijn rentree. Met 4 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Gelukkig was de Vuursche nu wel weer bij de les en kwam de zege niet meer in gevaar. De eindstand bleef 7-8 en de punten waren binnen. Hierdoor blijven de jongens onder 17 in de top van de ranglijst en ongeslagen. Echter als de tegenstand beter wordt zal er een tandje bij moeten.

A.s. zaterdag spelen de jongens om 19.00 uur in de Trits tegen Zwemclub Zeist.

Op de foto van links naar rechts: Trainer/coach Gert Jan van Baaren, Noah Kok, Axel van den Berg, (achter) Jamie Bouwmeester, Logan Bouwmeester en Rick Kroesbergen. Voor: Vlad Dobriakov, Bryan van Loon, Ivar Visser, Jasper Zahradnic en Lars de Vlieger.