Waterpolo Nieuws

Het jongensteam van ZC de Vuursche speelt dit seizoen op het hoogste niveau: 1e klasse A in de KNZB regio midwest. Tot nog toe wisten zij elke wedstrijd punten te pakken.

Zaterdag 13 oktober jl. was de vierde competitiewedstrijd. De Vuursche trof Zwemclub Zeist thuis in De Trits. Het spel begon niet soepel. Maar in de derde minuut wist Logan Bouwmeester uiteindelijk dankzij goed samenspel toch de score te openen. De teamspirit was teruggevonden. Axel van den Berg, Vlad Dobriakov en Noah Kok versterkten de verdediging prima en bouwden het spel aanvallend goed op.
Logan Bouwmeester en Bryan van Loon brachten de stand op 3-0. Vlak voor de eerste pauze scoorden de Zeistenaren tweemaal maar dankzij Jamie Bouwmeester werd de stand 4-2.
In het tweede part scoorde Ivar Visser tweemaal en Logan eenmaal maar ook de tegenstander kreeg de bal driemaal in het net: 7-5. Halverwege de wedstrijd ging de keeperscap zoals gebruikelijk van Rick Kroesbergen naar Lars de Vlieger.
Het derde part was voor Calvin Bluëmink: hij scoorde twee keer. Door aanhoudend pressen van Jasper Zahradnik op de keeper van de tegenstander wist hij de bal subliem te veroveren waardoor Bryan weer kon scoren. Midvoor Logan schoot ook weer raak, stand 11-5.
De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld in het vierde part. Door Logan kwam de 12 op het bord. Hoewel de tegenstander toch nog drie keer scoorde, bleef de Vuursche rustig en was het Jasper die de eindstand in de laatste seconde welverdiend op 13-8 bracht.
Het Vuursche BJ1 team (onder leiding van coaches Gert-Jan van Baaren en Jeroen van Slooten) blijft door deze winst in de top 3 van de competitie staan.

Op de foto een mooi samenspel: Noah Kok past de bal met een mooie backhand naar Logan Bouwmeester die de bal weer doorspeelt naar Ivar Visser zodat hij kan scoren.