Waterpolo Nieuws

Het is zaterdag 10  november, de jongens van waterpolovereniging de Vuursche onder de 17 jaar moeten aantreden tegen het team van De Vaart. Het is een uitwedstrijd dus op naar Bunschoten.

De competitie is nu 5 wedstrijden oud. De Vuursche staat 6de en De Vaart staat in de onderste regionen.

Er heerst een uitgelaten sfeer onder de jongens van de Vuursche, dit wordt een wedstrijd om het doelsaldo eens te gaan opkrikken, maar de ouders die meegekomen zijn zitten er toch wel wat terughoudender in, hoogmoed komt nog wel eens voor de val.

Na de warmingup en het inzwemmen kan er begonnen worden. Het fluitsignaal en de oorverdovende toeter zijn het startsignaal voor de wedstrijd. Het water wordt wit van het tumult van de 12 jongens die proberen als eerste bij de bal te komen. Die is voor De Vaart maar ze verspelen hem al snel. De Vuursche zet gelijk de aanval in en Logan Bouwmeester zet de 0-1 op het scorebord. De Vaart zet een tegenaanval in maar Rick Kroesbergen, de keeper, stopt hem vakkundig, De Vuursche zet gelijk druk en nadat er 1 minuut gespeeld is staat het 0-2 door een mooie goal van Brian van Loon. De jongens van De Vuursche zijn gretig en scherp. Ballen worden onderschept en de aanval word gezocht. De jongens van De Vaart kunnen het tempo dat de De Vuursche neerlegt niet bijhouden en het regent doelpunten voor De Vuursche. De 0-3 is voor Jasper Zahradnik en de afsluiter van het eerste part is weer voor Brian van Loon die met een fraai lobje de keeper omzeilt, het is 0-5. Het tweede part begint heel anders. De Vaart is de schrik te boven en ze gaan sterk van start. Er wordt een man vrijgespeeld en na 2 minuten is het tegendoelpunt een feit. De Vuursche heeft nog wel een paar tegenaanvallen waaronder enkele mooie 1-2tjes maar de ballen stuiten op de keeper of gaan over. Toch worden er nog 2 doelpunten aan de score toegevoegd en zo gaan we met 1-7 de rust in.

Er wordt van speelhelft gewisseld en part 3 kan van start gaan. Coach Jeroen van Slooten heeft de jongens blijkbaar wat instructies gegeven want in part 3 zit De Vuursche weer in het zadel. De verdediging is op orde en het tempo van het eerste part is weer helemaal terug. Bij De Vaart word er een persoonlijke fout gemaakt en krijgt een speler een tijdstraf. De Vuursche heeft de zogeheten Man-Meer situatie. Deze word perfect uitgespeeld en zo word door Ivar Visser de 1-8 opgetekend. De Vaart komt nog wel op de helft van De Vuursche en komen op een gegeven moment zelfs vrij voor de keeper maar scoren lukt niet. Rick Kroesbergen staat zijn mannetje en weet zijn goal schoon te houden. De Vuursche houd de vaart erin en al snel volgen er twee doelpunten van Noa kok waarvan 1 uit een onhoudbaar afstandschot. Goal nummer 11 is weer voor rekening van Brian van Loon.

In het laatste part is De Vaart moegestreden. Ze proberen nog wel bij te blijven maar De Vuursche laat er geen gras over groeien. Het valt niet mee om tegen een wat mindere tegenstander scherp te blijven maar het lukt de jongens van De Vuursche gelukkig wel. Met de aanwijzingen van coach Jeroen blijven ze tempo spelen. De mandekking werkt uitstekend en er wordt goed rondgespeeld. Dit levert ook resultaat op, zo komt Logan Bouwmeester geheel vrij voor de keeper en scoort. Brian van Loon weet de bal met een fraaie backhand worp (in het voetbal zou het een omhaal zijn) achter de keeper van De Vaart te gooien. In de werkelijk allerlaatste seconde weten de Vaart vriend en vijand te verrassen en scoren zowaar het 2de tegendoelpunt.  

Is het dan allemaal rozengeur (of in dit geval chloorgeur) en maneschijn? Nee, de man-meer-situaties zijn niet allemaal even goed benut, maar daar heeft niemand het meer over. We hebben een gewonnen wedstrijd en 15 punten in de tas. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag, tegen de nummer 4.