Waterpolo Nieuws

Afgelopen zaterdag reisde Baarn af naar Soest om, wat van te voren al duidelijk was, een spannende wedstrijd te spelen. Helaas gingen de mannen met 3 man minder, dus met 8 man sterk ging de Vuursche de strijd aan en dat alles onder leiding van Jeroen van Slooten.

Het was van het begin tot het einde een zeer spannende wedstrijd. De heren moesten steeds heel snel schakelen van aanvallend naar verdedigend.  Na wat pogingen van beide kanten was het Soest die als eerste wist te scoren. Maar gelukkig wist Bryan van Loon de stand weer gelijk te trekken tot  1-1 voor het eerste partje over was.  In het tweede part waren er weer veel aanvallen van Baarn naar de keeper van Soest. Deze is, en dat mag ook gezegd worden, erg goed dus lukte het niet er een bal langs af te krijgen. Paal en lat werden geraakt, maar geen doelpunt.  Soest kampte met hetzelfde probleem, maar wist in het tweede part wel de 2-1 te scoren. Lars de Vlieger, de keeper van Baarn, kon er net niet bij. Na die 2-1 van Soest, wist Jamie Bouwmeester binnen 20 seconden de score weer naar 2-2 te trekken en een minuut later nog Ivar Visser. De twee laatste doelpunten waren het prachtige gevolg van een rebound. Doorvechten van de Vuursche spelers met de keeper. Klasse gedaan! In dit derde part volgenden er nog doelpunten voor Soest, maar gelukkig ook nog één van Jasper Zahradnic en één van Logan Bouwmeester, waardoor we het vierde part ingingen met een stand van 5-5. Door een goed samen spelen en goede acties van de overige spelers van Baarn, Calvin Bluëmink en Noah Kok. In het vierde en laatste part was de spanning om te snijden. De trouwe supporters joelden weer aardig mee en de spelers hebben werkelijk alles gegeven om dat winnende doelpunt te maken.  En helaas in de laatste 16 seconden wist soest een doelpunt te maken uit een man meer situatie. Dan kunnen 16 seconden heel lang zijn. Met nog 6 seconden te spelen was er onduidelijkheid over een gebaar van de scheidsrechter. De Vuursche spelers dachten een 5 meter bal mee te krijgen, terwijl de scheidsrechter de nr. 5 van soest eruit stuurde. Uit deze laatste man meer kon de Vuursche niks meer maken ,omdat door deze verwarring de bal niet gespeeld werd en de 6 seconden over waren. Heel erg jammer.

Dit was de laatste wedstrijd voor dit jaar. Nu Kerstvakantie. De eerste wedstrijd is thuis en dan weer tegen Soest. Dat belooft weer heel spannende te worden! Dus komt allen kijken. In de Trits op zaterdag 12 januari om 19.50!!