Waterpolo Nieuws

Zaterdag 9 februari jl. speelde het jongensteam van ZC De Vuursche hun 16e wedstrijd van dit seizoen. Met bijna een compleet team vertrokken zij naar zwembad Dijnselburg in Zeist; alleen Calvin Blüemink was niet aanwezig, en de coach werd voor een keer ingevallen door Bas Mostert.
Om aansluiting te blijven vinden bij de top 3 moest De Vuusche winnen.

Rick Kroesbergen startte als keeper in de basis. Vlad Dobriakov zwom voor De Vuursche voor de bal. De score werd geopend door Logan Bouwmeester en na een scherpe voorzet van Bryan van Loon scoorde Axel van den Berg de tweede. Na nog twee doelpunten van Bryan kwam ook de tegenpartij van de nul af: 1-4.
Door een overtreding van Zwemclub Zeist kreeg De Vuursche een 5-meter bal mee: Noah Kok scoorde feilloos. Logan en Ivar Visser kregen de bal ook weer in het net. Tussenstand 2-7.

De Vuursche speelde rustig en goed samen. Jasper Zahradnik gaf een perfecte voorzet die door Bryan in de kruising gevolleyd werd. Oefening baart dus kunst! Maar ook de tegenpartij kon dit kunstje, zelfs twee keer: 4-8. Bryan eindigde de score in het derde kwart: 4-9.

Keeper Lars de Vlieger die in de tweede helft zijn opwachting had gemaakt, wist met prima reddingen de mooie voorsprong van De Vuursche te behouden.
Bryan en Logan vergrootten die voorsprong en hoewel de Zeistenaren nog een keer scoorden werd de wedstrijd met winst voor De Vuursche afgesloten. Eindstand 5-12.

Hiermee verstevigde het jongensteam hun vierde positie in de competitie. Met nog 6 wedstrijden te gaan, lijkt brons nog haalbaar.

De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten en wordt 9 maart a.s. uit in De Meern gespeeld.

Tekst bij foto: Logan Bouwmeester scoort voor De Vuursche