Zwem Nieuws

Het nieuwe zwemseizoen is eindelijk van start gegaan.

Tijdens de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Mara met de 2e plaats de 1e medaille van het seizoen behaald.

 

Voor de laatste nieuwtjes en zwemuitslagen bezoek je natuurlijk onze website, waarin we je op de hoogte houden van alles rondom ZC de Vuursche.

Van harte gefeliciteerd Mara!! 

Dit document beschrijft de algemene regels, regels voor, tijdens en na de wedstrijd (Nationale Zwemcompetitie deel 1).

Tevens bevat het de plattegrond en looproutes in zwembad de Trits.


Document niet zichtbaar ? Open deze in een apart scherm

Toch nog Baarns zwemsucces in 2020

Aan het zwemseizoen 2019-2020 kwam half maart abrupt een einde vanwege het coronavirus. Het land ging op slot. Tot die tijd lag een Baarnse zwemster goed op koers voor een nationale topnotering. Nadat er definitief een punt werd gezet achter het zwemseizoen en er ook geen finales meer werden gezwommen, bleek dat Dannique Koolen van ZC De Vuursche derde is geworden van Nederland bij de Para-zwemcompetitie. Dit is de landelijke competitie voor zwemmers met een beperking. Dannique heeft het syndroom van Sotos, een zeldzame erfelijke aandoening met verschillende symptomen. Soms laat haar geheugen haar in de steek, maar haar zwemtijden weet ze allemaal zo op te sommen. 

In de paracompetitie worden gewoonlijk vier voorrondes afgewerkt waarna een finale volgt met de acht snelste zwemmers. De 21-jarige Dannique stond na de eerste twee rondes knap derde en ontving daarvoor recent een mooie bronzen medaille. Trots als een pauw gaat ze met het eremetaal op de foto, in de net opgeknapte Trits, het zwembad waar zij haar oefenbaantjes trekt. Ze wordt omringd door familie en bestuursleden van de zwemclub, die haar van harte feliciteren in in het zonnetje zetten vanwege haar prestaties. Zij heeft overigens al meer successen behaald, zo werd zij al Nederlands zwemkampioen. Sinds haar zevende jaar zwemt ze bij De Vuursche. Ze traint mee met de gevorderde reguliere zwemmers en doet naast de competitie voor zwemmers met een beperking ook mee aan reguliere wedstrijden. 

Morgen vangen de trainingen aan voor het seizoen 2020-2021, een maand later staan al de eerste wedstrijden op het programma. ZC De Vuursche wijst erop dat er ook een reguliere nationale zwemcompetitie is waar alle zwemmers aan mee kunnen doen. Ook zijn er in de regio tal van leuke wedstrijden voor elke leeftijdscategorie. Wie eens wil kennismaken kan altijd komen meetrainen, De trainingen zijn op maandag en donderdag om 17:30 uur voor de beginners en jeugd en om 18:30 uur trainen de gevorderden. 

Van harte gefeliciteerd Dannique!

Zaterdag 29 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd in Soest.
 
Bij deze wedstrijd draait het om de 200 meter en de 400 meter afstanden.
ZC De Vuursche bezocht deze wedstrijd met de volgende zwemmers: Dannique Koolen, Karen Splint, Danique Eijsbouts, Angeline Basten, Marit Bakker, Benthe Hoppen, Elisa Hart, Samuël Hart en Mara Hoppen.
 
De inzet van de zwemmers was optimaal, omdat velen met hun inschrijftijd dichtbij een Clubrecord waren.
Mara, Benthe, Marit, Angeline, Danique en Samuël hebben deze ook daadwerkelijk verbeterd en hun namen zullen 'vereeuwigd' worden op de lijst.
 
Naast het winnen van medailles kon bij deze wedstrijd ook een ijsbon gewonnen worden. Deze eer viel te beurt aan Marit en Samuël.
 
Al met al een zeer geslaagde wedstrijd in een leuke omgeving, ééntje die "smaakt naar meer!!"