Zwem Nieuws

De Vuursche wedstrijdzwemmers hadden afgelopen zaterdag de 1e wedstrijd van het seizoen 2022/2023. De kop is eraf.
 
Met het vertrouwde groepje van 5 gingen we richting Veenendaal voor onze 1e wedstrijd in het nieuwe seizoen; Heuvelrug deel 1.
Het waren pittige afstanden met veel 200 meters. En dat aan het begin....
 
Hinde, Jasmijn en Mara konden zich ook inschrijven voor een 200 met vlinderslag, ze hadden hier de afgelopen 2 weken flink op geoefend en dat ging ze meer dan goed af. Alle vertrouwen voor de wedstrijd dus. En ze hebben alle 3 fantastisch gezwommen met stuk voor stuk betere tijden dan waar ze vooraf op hadden gehoopt. Een kers op de taart!!!
 
We zijn dan ook supertrots op de zwemmers. Op alle 5!! Want ook Benthe Hoppen en Dannique Koolen waren van de partij en ook zij hebben het deze 1e wedstrijd heel erg goed gedaan!!
 
Bijgaand een foto van de vlinderslag. Van links naar rechts: Hinde, Mara en Jasmijn.

De leukste wedstrijd van het jaar genoemd. Ik weet niet zeker of het om de wedstrijd zelf gaat of om de Mc Donalds na afloop… Ik houd het maar op allebei. Het is in ieder geval onze enige wedstrijd in een buitenbad. Heerlijk als de zon (volop) schijnt en een drama wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Wij hebben ervaring met beide.

 

Maar vandaag waren de weergoden ons goed gezind. We lagen lekker in het groene gras te genieten en zouden bijna vergeten dat we ook moesten zwemmen. ”Ooow, ben ik nu alweer?” was een veelgehoorde kreet. Het voelde niet als een zwemwedstrijd. Dat het zo gezellig was kwam ook door de meegereisde ouders. Het leek meer op vakantie! Een heel relaxt dagje met als klap op de vuurpijl de 3e plek als groep in het klassement. Bij deze wedstrijd gaat het namelijk niet om de individuele prijzen, maar om de teamprestatie. En dat leverde ons een mooie bronzen badeend (leek veel meer op goud, maar ik heb natuurlijk mijn roze zonnebril op) voor in de prijzenkast. Ondanks dat het vandaag dus om de teamprestatie ging hebben onze zwemmers het als individu ook ontzettend goed gedaan.

 

Applaus voor onszelf!!!  

 

 

BADEEND 2022        

Klassement

 

Vereniging

Totaal

Plaats

ZPCW

3710

1

IJZPC

4271

2

Vuursche

4314

3

H2O

4387

4

Watervlo

4504

5

ZPC Amersfoort

4581

6

 

  

 

          

Met deze wedstrijd sluiten wij ons seizoen af, en we wensen jullie een goede vakantie

Geniet, en tot volgend seizoen.

Op 26 juni gingen we met een groep zwemsters naar Aalsmeer, naar de Lenie van der Meer Bokaal 2022: een geïntegreerde zwemwedstrijd waar zwemmers met – en zonder beperking samen zwemmen!!!

 

Jetze Plat, een bekende handbiker en paralympische triatleet (goud en brons in 2016 en goud in 2020), luisterde deze wedstrijd op door te vertellen over zijn eigen beperking en wat hij had bereikt. Dat dit eigenlijk voor iedereen mogelijk zou moeten zijn ondanks je beperking. Dat iedereen kan en mag sporten!!!

 

Van het begin tot het einde werden zwemmers, coaches, officials en vrijwilligers in de watten gelegd met ter plekke gesneden stukken fruit en water/limonade. Je zou bijna vergeten dat er toch echt gezwommen moest worden…

 

Maar dan gaat de wedstrijd toch echt beginnen. Onze meiden hebben dit fantastisch gedaan. Veel Persoonlijke Records, clubrecords en meerdere medailles (Dannique 3x goud, Sara 1x goud en Mara 1x zilver). Bij deze medailles hoorden ook geldprijzen (kun je dan toch echt rijk worden van zwemmen?!...)

 

Iedereen behaalde wel haar persoonlijke overwinning:

Jasmijn had een hele grote PR op 100m vlinderslag van 1.49.75 ->1.39.86.

Hinde had een hele dikke PR op 100 vrij van 1.40.56 ->1.32.69.

Sara heeft op 2 afstanden die ze nog niet eerder had gezwommen een tijd gehaald.

Dannique pakte de volle buit met 3 gouden medailles.

Marit heeft een clubrecord verbroken op de 200m wisselslag van 3.08.88 ->3.02.17.

Mara verbrak haar eigen clubrecord met 2 tienden op de 50m vrije slag en een nieuw

Clubrecord op 100m vrije slag (1.19.84 ->1.14.18) uit 2003 (toen was Mara nog niet eens geboren…).

Op 25 mei 2022 ging Marit, als enige zwemster van de Vuursche, naar Soest. Het betrof een LAC-wedstrijd, wat staat voor Lange-Afstand-Circuit. Dit is hetgeen Marit het allerleukste vindt. Zij kan dit ook zo goed en weet de gehele race perfect te doseren. Dus niet te hard beginnen, maar ook niet te langzaam. Constant zwemmen is ook een pre. Deze vaardigheden beheerst Marit als de beste!! Zij heeft zodoende dan ook niet 1, geen 2, maar maar liefst 3 nieuwe clubrecords en tevens haar persoonlijke records verbroken. Fantastisch gedaan Marit. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

 

Door de Covid-19 heeft Marit gedurende de jeugd geen LAC-wedstrijden kunnen zwemmen. Zij wil nog ontzettend graag een kansje wagen op de 2000 meter. Wij, als ZC de Vuursche, gunnen haar deze kans dan ook en gaan samen met haar kijken of dit lukt. Misschien kunnen er deze keer ook nog wat andere zwemmers mee die wellicht een kansje willen wagen. Er zijn vaak verschillende afstanden en voor verschillende leeftijden. Kortom voor iedere zwemmer wat wils!!! En anders gaan we met z'n allen vol speed op weg naar het volgende zwemseizoen!! We hebben er zin in!!