Zwem Nieuws

Toch nog Baarns zwemsucces in 2020

Aan het zwemseizoen 2019-2020 kwam half maart abrupt een einde vanwege het coronavirus. Het land ging op slot. Tot die tijd lag een Baarnse zwemster goed op koers voor een nationale topnotering. Nadat er definitief een punt werd gezet achter het zwemseizoen en er ook geen finales meer werden gezwommen, bleek dat Dannique Koolen van ZC De Vuursche derde is geworden van Nederland bij de Para-zwemcompetitie. Dit is de landelijke competitie voor zwemmers met een beperking. Dannique heeft het syndroom van Sotos, een zeldzame erfelijke aandoening met verschillende symptomen. Soms laat haar geheugen haar in de steek, maar haar zwemtijden weet ze allemaal zo op te sommen. 

In de paracompetitie worden gewoonlijk vier voorrondes afgewerkt waarna een finale volgt met de acht snelste zwemmers. De 21-jarige Dannique stond na de eerste twee rondes knap derde en ontving daarvoor recent een mooie bronzen medaille. Trots als een pauw gaat ze met het eremetaal op de foto, in de net opgeknapte Trits, het zwembad waar zij haar oefenbaantjes trekt. Ze wordt omringd door familie en bestuursleden van de zwemclub, die haar van harte feliciteren in in het zonnetje zetten vanwege haar prestaties. Zij heeft overigens al meer successen behaald, zo werd zij al Nederlands zwemkampioen. Sinds haar zevende jaar zwemt ze bij De Vuursche. Ze traint mee met de gevorderde reguliere zwemmers en doet naast de competitie voor zwemmers met een beperking ook mee aan reguliere wedstrijden. 

Morgen vangen de trainingen aan voor het seizoen 2020-2021, een maand later staan al de eerste wedstrijden op het programma. ZC De Vuursche wijst erop dat er ook een reguliere nationale zwemcompetitie is waar alle zwemmers aan mee kunnen doen. Ook zijn er in de regio tal van leuke wedstrijden voor elke leeftijdscategorie. Wie eens wil kennismaken kan altijd komen meetrainen, De trainingen zijn op maandag en donderdag om 17:30 uur voor de beginners en jeugd en om 18:30 uur trainen de gevorderden. 

Van harte gefeliciteerd Dannique!