Donderkoppies & High-5

"de Donderkoppies"

Net je A- en B- zwemdiploma gehaald en wil je ervaren wat wedstrijd zwemmen en waterpolo is? Beleef dan het leukste uur van de week bij De Vuursche! Kom kennismaken met de “Donderkoppies”. Op vrijdag van 17:30 tot 18:30 uur vind je de “Donderkoppies” in het water van zwembad de Trits. Tijdens dit leukste uur van de week worden alle facetten van het wedstrijd zwemmen en waterpolo op een speelse wijze aan bod gebracht.

De naam “Donderkoppies” komt van de kikkers af. Wanneer een kikker nog klein is en nog pootjes moet krijgen om zich behendig te kunnen bewegen in het water of op het land, dan heten zij nog donderkoppies. Zo ook de jongste jeugd die kennis komt maken. Zij hebben vaak net hun A- en B- zwemdiploma behaald en moeten nog veel leren om goed te kunnen wedstrijd zwemmen en/of waterpoloën. Vanuit de "Donderkoppies" kun je doorstromen naar de Beginners bij het wedstrijdzwemmen of de Pupillen bij het waterpolo.

Neem je zwemkleding mee! Dan kun je met eigen ogen zien hoe leuk het bij de “Donderkoppies” is. Je kunt gewoon meedoen! Het team begeleiders heten je van harte welkom!

Lees hier de Algemene Voorwaarden van het Donderkoppies lidmaatschap.


 

 dk high5 wp    dk high5 zwem

 


Kennismakingscursus High 5 bij De Vuursche

Sport en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar is ook heel gezond voor je lijf. Veel kinderen zijn al lid van een sportclub, jij misschien ook wel? Maar het kan ook zijn dat je nog geen leuke sport gevonden hebt. Daarom kun je deelnemen aan de kennismakingscursus "High 5" binnen de gemeente Baarn. Ook bij Zwemclub De Vuursche kun je via High 5 kennismaken.

Wat is High 5? Dit zijn korte sportcursussen van 4 lessen waarbij je eens kennis kunt maken met een sport die je leuk lijkt. De lessen worden na schooltijd gegeven. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Een aantal sportverenigingen uit de gemeente Baarn organiseert een kennismakingscursus waar jij samen met andere ‘nieuwelingen’ aan mee kunt doen. Wil je meedoen? Registreer je dan snel via de website van Activity4kids. Daarna kun je je aanmelden voor een cursus bij De Vuursche. De naam High 5 houdt verband met de groet die veelal door sporters wordt gebruik.

Een leuke vermelding is dat Ilse van der Meijden, Olympisch kampioene waterpolo 2008, via High 5 bij de Vuursche, kennismaakte met waterpolo. Zo zie je maar waar iets toe kan leiden!

website: Activity4kids - High 5